Predavači

Mike Croucher

Glavni arhitekta, Travelport

Mike se pridružio Travelport kompaniji u junu 2014. godine na rukovodećoj poziciji glavnog arhitekte. Dio je rukovodećeg tehnološkog tima i globalnog višeg rukovodećeg tima, održavajući važnost funkcije arhitekture za kompaniju i posvećenost kontuiranoj realizaciji strategije Travelport-a. U Travelport-u, Mike je pokrenuo veliku promjenu u preduzeću u kreiranju strateških trogodišnjih mapa, uveo funkciju arhitekture preduzeća i zagovarao digitalnu evoluciju Travelport-a od poslovanja usmjerenog na kanal do platforme koja koristi najnovije digitalne tehnologije.
Mike ima dugotrajno iskustvo u IT sektoru i putovanjima, sa preko 30 godina iskustva u vođenju i inoviranju IT i poslovnih promjena u turističkom sektoru i posebno snažnim rezultatima u uspješnoj implementaciji IT sistema u velikim, globalnim organizacijama.
Prije nego što je postao dio Travelport kompanije, Mike je proveo 15 godina radeći za British Airways (BA) na nekoliko vodećih pozicija, uključujući vođu IT sektora arhitekture i isporuka. Mike je neke od svojih ranih dana u karijeri proveo u „Scandinavian Airlines“ u Kopenhagenu, kasnije kao arhitekta Galileo GDS-a i postao direktor za razvoj aplikacija sa odgovornošću za vodeće timove u Čikagu, Denveru i Swindon-u.

 

Vlatko Pavlović

Vođa tima za Crnu Goru i Dubrovačko-neretvansku županiju, Booking.com

Vlatko Pavlović je diplomu Magistra ekonomije stekao na Odseku za menadžment, Sveučilišta u Zagrebu. U toku studiranja proveo je semestar na Univerzitetu primenjenih nauka u Bremerhavenu, Nemačka, kao učesnik ERASMUS programa studentske mobilnosti. Karijeru u hotelijerstvu je započeo 2011. godine. Od 2015. godine je radio na poziciji Individualnog koordinatora prodaje za „Importanne Hotels & Residences” u Dubrovniku. Njegove sfere interesovanja su projektni menadžment, kongresni i menadžment događaja, odnosi sa javnošću, kao i menadžment prodaje. Danas radi na poziciji vođe tima zaduženog za Crnu Goru i Dubrovačko-neretvansku županiju za kompaniju Booking.com.

 

Rob Davidson

Izvršni direktor, MICE Knowledge

Rob Davidson je generalni direktor MICE Knowledge, konsultantske kuće specijalizovane za usluge istraživanja, edukacija i obuka u industriji sastanaka i događaja.
Njegova glavna polja izučavanja su konferencije i podsticajna putovanja, o kojima je napisao sedam knjiga uključujući i poslednju publikaciju „Business Events“. Sproveo je brojne istraživačke projekte za važne organizacije uključujući Poljski Kongresni biro i Irsku nacionalnu agenciju za razvoj turizma.
Često pozivan da govori na međunarodnim konferencijama, o temama koje se vezuju upravo za kongresni turizam, a gdje naročito predstavlja rezultate svojih tekućih istraživanja o trendovima u industriji konferencija. Takođe predaje kao gostujući profesor na pet evropskih univerziteta gdje svake godine edukuje i inspiriše studente menadžmenta događaja i turizma.
2015. godine mu je dodijeljena doktorska titula na Univerzitetu u Griniču za predstavljenu tezu „Tehnološki i demografski faktori kao agenti promjene u razvoju poslovnih događaja“. 2016. godine osvojio je nagradu za najboljeg konferencijskog govornika na „Global Event Awards“ događaju. 2017. godine dodijeljena mu je nagrada za životno djelo, na „IBTM WORLD“ sajmu u Barseloni.

 

Leonardo Buzov Vulas

Direktor prodaje i marketinga, T-Nest Resort

Leonardo Buzov Vulas je direktor prodaje i marketinga za „T-Nest Resort“, inovativno i luksuzno odmaralište, zasnovan na najvišim standardima održivosti, inovacije i prirode kao glavne inspiracije. Očekuje se da će biti otvoreno u drugoj polovini 2019. godine.
Karijeru u hotelijerstvu je započeo na supervizorskim i menadžerskim pozicijama u sektoru prodaje i odnosa sa gostima za dobro poznate međunarodne hotelske brendove, kao što su: “Le Meridien", "Radisson", “InterContinental" I "Sheraton” u Hrvatskoj i inostranstvu. Jedno od najvrednijih profesionalnih iskustava stekao je kao viši korporativni menadžer u “Mamaison”-u, malom, nezavisnom lancu butik hotela i rezidencija sa sjedištem u Pragu, Češkoj Republici, gdje je proveo više od 4 godine, takođe radeći kao menadžer prodaje na međunarodnom nivou za “InterContinetal Prague”. Nakon odlaska iz Praga, Leonardo je nastavio svoju karijeru u Dubrovnik Riviera hotelima, gdje je bio ključna osoba za prodaju i marketing i doprinio otvaranju hotela “Sheraton Dubrovnik Riviera” vodeći tim od 13 članova.
Pored toga, Leonardo predaje menadžment destinacija na “RIT Croatia” i deo je nekoliko konferencija na kojima učestvuje kao govornik, moderator panela i podrška u organizaciji.

 

Nikola Marković

Osnivač, AIEA Srbija

Hotelski menadžer sa širokim i raznolikim iskustvom, od vođenja dobro poznatih hotela u Srbiji, rada u korporativnom udruženju do organizovanja hotelskih timbildinga. Iskusan u vođenju različitih departmana u hotelima, uključujući sve hotelske operacije, prodaju i marketing. Radio je sa timovima od 10-250 zaposlenih jačajući njihove snage, što je uključivalo strateško razmišljanje, planiranje i izvršenje, analitiku, rješavanje problema, upravljanje promjenama i krizni menadžment, poboljšanje poslovanja i zadovoljstva klijenta. Iskusan u upravljanju ostrvskim odmaralištima sa 3, 4 i 5 zvezdica, planinskim odmaralištima i gradskim hotelima od 30-400 soba i turističkim aktivnostima u javnom sektoru, kao i proceni vrednosti nekretnina i hotela.

 

Dušan Borovčanin

Asistent, Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment, Singidunum Univerzitet

Trenutno zaposlen kao asistent sa više od 3 godine iskustva u nastavi i istraživanju na Univerzitetu Singidunum. 2017. godine studenti i kolege su ga izabrali za trećeg najboljeg predavača. Tokom svoje karijera stekao je iskustvo radeći za jednu od najvećih kompanija za upravljanje hotelima u regionu. Predstavljao je srpske studente na četiri sastanaka odbora Evropske unije studenata. Strastven po pitanju hotelskog marketinga i menadžmenta, upravljanja prihodima i upotrebi IT tehnologija u hotelskim operacijama. Ponosan finišer više od deset polumaratona u regionu.

 

Denis Uhoda

Pakkhuset Oslo

Rođen u Zagrebu, Hrvatska. Posjeduje preko 17 godina iskustva u ugostiteljstvu u mnogim barovima, hotelima i turističkim agencijama, uključujući i organizacioni tim Turizmijade. Preselio se u Oslo prije 3 godine gdje je radio kao menadžer bara u najvećem i najprometnijem restoranu u Norveškoj, sve do prošlog ljeta. Trenutno je dio Pakkhuset tima, novog mjesta za događaje, nedavno otvoren u centru grada. Na preko 2700m2 organizuju sve pod jednim krovom, od sastanaka, seminara, konferencija, do proslava i zabava.

 

Prof. dr Nikola Čanak – Dr Nick

Trener šampiona

Prof. Dr Nikola Čanak je Internacionalni predavač i personalni trener (Business & Life Coach), Profesor Primijenjene psihologije i Komunikologije, Profesor Liderstva i Personalnog menadžmenta, Profesor Wellnes-a (Teorije zdravog življenja), Fiziologije sporta i Higijene sporta, Doktor Medicinskih nauka i specijalista (forenzičar).
Akademski, specijalistički, naučni i stručni rad na univerzitetima Stanford (Palo Alto, Kalifornija, SAD), Kornel (Cornell) i NYU (Nju Jork, SAD) kao i u Helsinkiju (Finska), Ankoni (Italija), Aberdinu i Londonu (UK), Beogradu i Novom Sadu. Stručni rad u FBI i Scotland Yard-u (UK); Dvostruki je dobitnik Fulbrajtove nagradne stipendije u oblasti nauke. Poseduje više od 40 godina iskustva u držanju predavanja, seminara, radionica i internih obuka na 4 kontinenta. Personalni je trener vrhunskim sportistima, poslovnim, političkim i javnim ličnostima. Autor je 11 knjiga i više desetina CD, DVD i multimedijalnih publikacija iz oblasti primjenjene psihologije, motivacije, liderstva, prodaje, pregovaranja, organizacije vremena, prevencije stresa, objavljivanih u zemlji i inostranstvu.

 

Boško Kovačević

Vlasnik, Digitalna agencija Digispot

Boško Kovačević je završio studije za PR & marketing. Posjeduje 20 godina radnog iskustva u struci. Poslovnu karijeru je započeo u firmi koja se bavila organizacijom javnih događaja. Nakon toga radio na razvoju informatičkih rješenja za evidentiranje i upravljanje imovinom i pravima za najveće organizacije u Hrvatskoj. Vlasnik je agencije za digitalni marketing „Digispot”.

 

Mirela Muslić

Predstavnik prodaje i marketinga, PHOBS

Mirela Muslić radi u sektoru hotelijerske tehnologije posljednje 4 godine. Trenutno radi kao predstavnik prodaje i marketinga i konsultant za upravljanje prihodima u PHOBS-u. Njen posao uključuje poslovna putovanja, sastanke, prezentacije i pronalaženje i kontaktiranje novih potencijalnih klijenata. Takođe, radila je na poziciji podrške korisnicima 3 godine, što je podrazumevalo obuku i edukaciju ključnog osoblja na svim modulima za stvaranje prihoda koje je kompanija razvila i konsultovala menadžere i vlasnike hotela kako da omoguće da web bude njihov najbrže rastući tok prihoda.

 

Miloš Arambašić

Menadžer za tržište Balkana, GuestJoy

Miloš posjeduje više od 10 godina profesionalnog iskustva u bankarstvu, telekomunikacijama i startup industriji. Od portfolio menadžmenta, pa sve do stvaranja alternativnih kanala prodaje i organizovanja startup događaja i vođenja startup timova.
U proteklih 6 mjeseci, Miloš je dio jedne od najboljih estonskih startup-ova pod imenom GuestJoy. GuestJoy je jedan od evropskih lidera u ponovnom osmišljavanju načina na koji hoteli komuniciraju sa svojim gostima.

 

Neven Šerić

Direktor Departmana za marketing, Ekonomski fakultet, Sveučilište u Splitu

Dr Neven Šerić je redovan profesor i direktor departmana za marketing na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Sa licencom „British Council“ gostujući je profesor na više inostranih institucija u Austriji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Autor je više naučnih knjiga i monografija. Učestvovao je na 60 međunarodnih konferencija kao panelista, član naučnih odbora i glavni govornik. Član je uredništva međunarodnih naučnih časopisa: „Advances in economics and business“ i „American Journal of Economics“. Dodijeljeno mu je više priznanja, među kojima su: Rektorska nagrada; Nagrada za vrijedno naučno djelo; Oskar Ministarstva Zaštite prirode i okoliša za projekt Kamena Svijetla – turistička valorizacija jadranskih svetionika.

 

Gorazd Čad

Suosnivač, CONVENTA

Gorazd Čad je osnivač i vlasnik marketing agencije „TOLERANCA MARKETING”. Poseduje dugogodišnje iskustvo u planiranju, pripremi i realizaciji velikih međunarodnih sajmova. Započeo je svoju karijeru u Cankarjevom domu, gdje je vodio projekte kao što su „Infos”, „Kapital”, „Bits & Fun”, „Slovenački festival vina” i mnogi drugi. Rad u privatnom sektoru dao mu je višegodišnje i raznovrsno iskustvo u razvoju B2B sajmova, od kojih su najupečatljiviji „Conventa”, „Space”, „Natour” i „Hot-Rest”.

 

Irina Tomić

Osnivač i direktor, TRUE Tourism

Karijeru u turizmu je započela nakon završetka Američkog koledža za menadžment i tehnologiju. Sa diplomom primijenjene nauke u menadžmentu i turizmu, bila je spremna da se upusti u posao u hotelijerstvu, u hotelima Starwood u Zagrebu. Irina je 6,5 godina radila u hotelima Sheraton i Westin Zagreb. Koordinisala je sve aktivnosti vezane za sektor prodaje i marketinga, od organizovanja smještaja i kapaciteta banketa, svakodnevnog kontakta sa klijentima do koordinisanja svih događaja na licu mjesta, da bi se pružile sve usluge koje se podrazumijevaju u hotelu sa pet zvezdica. Neki od specijalnih projekata na kojima je radila su: E-Summit 2007 (predsjednički samit) – odgovorna za 13 delegacija koje dolaze u Zagreb predvođene predsjednicima 13 različitih evropskih zemalja, uključujući i cjelokupnu organizaciju posjete predsjednika Putina hotelu, UEFA konferencija – internacionalna konferencija 2008, POTUS posjeta – celokupna organizacija posjete predsjednika Bush-a i Prve dame. Zatim je prešla u Regent Esplanade Zagreb, gde je radila pod direktnim nadzorom generalnog direktora. Irina je član različitih asocijacija koje se trude da promovišu turizam u Budvi. Učestvovala je na brojnim važnim konferencijama u Hrvatskoj i Crnoj Gori.